Меле и як бой по време на мач между отбора на дупнишкото село Самораново Сокол и новосформирания отбор от Дупница ФК Марек 1919 изпрати в болница сина на бившия футболист на Марек от звездните години на отбора Роман Караколев – Георги, а двама футболисти в ареста в РУП – Дупница, пише struma.bg.

Боят се разигра пред очите на 200 души публика и делегата, зам. председателя на ОбС в Дупница Йонко Гергов. Преди около 2 месеца Роман Караколев и синовете му Георги и Васил създадоха нов, алтернативен отбор на съществуващия ФК Марек, който играе със селските групи. На мача в неделя дупничани водят с 2:0 през първото полувреме. След почивката саморановци вкарват гол във вратата на Марек 1919 и се завихря меле. На място пристигат пет патрулки от полицията в Дупница и линейка на Спешен център в града. Г. Караколев е закаран за лечение в хирургичното отделение в общинската болница. Вратарят на Сокол Михаил Александров и неговият заместник, собственикът на дърводелски цех Кирил Ангелов, са арестувани за 24 часа в РУП – Дупница. Репортер на “Струма” отиде в болничната стая при Г. Караколев.

Ето неговата версия за побоя: “Имам усещането, че нападението върхумен беше подготвено. Наблюдавах мача, естествено, имаше и емоции, но не съм псувал никого. В отбора на Сокол играе треньор на ФК Марек, играят и други играчи на отбора. Наблюдатели на мача бяха хора от ръководството на ФК Марек. Изведнъж резервният вратар на Сокол Кирил Ангелов се насочи съм мен и започна да ме удря с юмруци по главата.

Оттам се спуснаха и други футболисти на противниковия отбор срещу мен в средата на терена. Вратарят Михаил Александров се нахвърли с ритници, като крещеше: “Ела ми тука, аз откога те чакам”. Беше страшно, едва се измъкнах от стадиона. Щяха да ме пребият. Михаил Александров ме риташе в краката и в корема. Такава злоба и ярост не съм виждал на терена. Аз от 11 г. съм футболен съдия, но такова нещо не съм виждал. В опита си да ме защити и баща ми Р. Караколев е отнесъл юмрук в лицето. Аз съм в болница с три счупени ребра, оток зад едното ухо и хематоми по краката. Юрист съм по професия и ще съдя биячите ми.

Дочувам, че някой плаща на отборите, с които играем, за да ни бият по терена, но не мога да го докажа. Фенка на нашия отбор е снимала момента на побоя, но един от охранителите е извил ръката й и телефонът е паднал и се е счупил”, разказа за ужаса, който е изживял, Г. Караколев, но не пожела да бъде сниман на болничното легло. Репортер на “Струма” потърсил и другата гледна точка – на председателя на ФК Сокол – с. Самораново, община Дупница, Георги Градевски, известен с прякора Конъна. Ето неговата версия за боя по време на мача:

“Георги Караколев беше в публиката по време на мача .Той непрекъснато псуваше вратаря Михаил Александров, а и не само него. Той има брат близнак и още един брат. Майка им беше в публиката и слушаше псувните на Г. Караколев. На Михаил му писна от обидите и се нахвърли срещу Г. Караколев. Той се държеше арогантно и това предизвика и скандала. Нещата са малко преекспонирани от негова страна. На полувремето казах на нашите играчи да не се поддават на провокация, а само да гледат какво става на терена. Не съм привърженик на агресията. Вместо след мача да седнем на по кюфте и бира, да си поговорим, се стигна до бой и ексцесии.

Ние играем за удоволствие, а не гоним някакви големи победи”, заяви Г. Градевски-Конъна. Репортер на “Струма” се свърза по телефона и с наблюдателя на БФС, юриста и зам. председател на ОбС в Дупница Йонко Гергов. Ето и неговата гледна точка като наблюдател на мача: “Състезател на Сокол, който работи като треньор във ФК Марек, фаулира състезател на Марек 1919. Георги Караколев обиди футболиста на “Сокол” и стана мелето. Вратарят на Сокол тръгна към Г. Караколев, след него тръгнаха футболистите и около 20 души от публиката. Всички се нахвърлиха върху Г. Караколев.

Той избяга извън стадиона, футболистите и част от публиката тичаха по него. В някоя от преките до стадиона може би Караколев е бит. Аз изведох съдиите от стадиона и ги качих в техния автомобил, за да не ги нападнат и тях в създалата се суматоха. Има оплакване, че масажистката на ФК Марек 1919, която е заснемала случващото се на терена, е с извита ръка от охранител, докато снима, и телефонът й бил счупен.

Пристигнаха 5 полицейски автомобила, които бързо потушиха напрежението. Вратарят и резервният играч, които първи тръгнаха да нападат, може би ще отнесат наказание да не играят няколко мача”, заяви Й. Гергов. От пресцентъра на ОДМВР съобщиха, че двамата задържани ще отнесат наказание по Указа за борба с дребното хулиганство. Наложени са им предписания да не извършват хулигански действия по време на спортни състезания. Единият от задържаните, Кирил Ангелов, преди три години е бил наказван за непристойно поведение по време на мач в с. Овчарци, община Сапарева баня.