Късметът помогна на "Левски" да победи с 2:1 "Ботев" (Пловдив) в първи сблъсък от спора при старшата възраст (набор 1996). Реваншът от 1/8-финалите на Републиканското е в неделя от 18:00 часа на Коматево. При равенство в общия резултат от двата мача директно се преминава към изпълнение на дузпи.

В срещата на "Герена" тази вечер "канарчетата" бяха далеч по-дейни от "сините", които обаче се възползваха от открилите им се възможности и наказаха "Ботев". Гостите с треньор Иван Кочев изпуснаха много голови положения, на два пъти и гредите спасиха "Левски", а стражът на домакините Велислав Мичев изигра блестящ мач.

Двубоят стартира по възможно най-лошия начин за "Ботев" и още в 7-ата минута домакините поведоха. Георги Йомов навърза няколко играчи на гостите, пусна пас към Лионел Матадос и съименникът на звездата на Барселона реализира хладнокръвно за 1:0, след като се озова очи в очи с вратаря на "канарчетата" Мартин Димитров.

В 18-ата минута Наско Милев изпълни фаул от границата на наказателното поле, но вратарят на столичани Мичев се намеси добре и спаси. В 26-ата минута Милев отново пробва рефлекса на стража на "сините", който отново опази мрежата си суха след удар от 20 метра. При последвалия ъглов удар Кристиан Димитров се извиси над всички и засече кълбото, но Мичев се намеси великолепно и спаси. Две минути по-късно Кристиан Димитров направи груба грешка и сбърка при изнасянето на топката, като подари кълбото на играч на Георги Йомов, който останал сам срещу Димитров вкара за 2:0.

В 34-ата минута капитанът на "канарчетата" Мартин Атанасов пробва топовен шут от 22 метра, но топката облиза дясната греда и излезе в аут.

В 54-ата гредата спаси "сините", след като Емил Камберов намери Наско Милев, нападателят напредна и шутира, стражът изби топката и тя се отклони от напречната греда. Минута след това натискът на "канарчетата" даде резултат и те намалиха резултата. Никола Марин получи топката в наказателното поле от Борис Тютюков, преодоля вратаря и на празна врата се разписа за 2:1.

В 77-ата минута се получи и най-спорната ситуация в срещата. Исмет Рамадан центрира топката отдясно, Емил Камберов се размина с топката и тя се удари в ръката на защитник на "Левски". Главният съдия обаче не уважи претенциите на "жълто-черните" за дузпа. В 83-ата гредата спаси за втори път столичани. Емил Камберов изпълни свободен удар от 20 метра, но топката кацна на напречната греда. До края на срещата футбол почти не се игра, след като играчи от двата отбора получиха множество схващания, в следствие на което играта бе много накъсана.


Републиканско първенство - 1/8-финали:

Юноши старша възраст (набор 1996)
4 юни 2015 г. (четвъртък)
Миньор (Перник) - Черноморец (Бургас) 1:2
4 юни 2015 г. (четвъртък), 18:00 часа
Локомотив (Мездра) - Спартак (Плевен) 0:1
Локомотив (София) - Арда (Кърджали) 1:0
Берое - Черно море 4:1
Димитровград - Светкавица (Търговище) 2:0
Пирин (Благоевград) - ЦСКА 1:1
Монтана - Лудогорец 0:0
"Левски" - "Ботев" (Пловдив) 2:1