Сливен и "Ботев" (Пловдив) завършиха 1:1 в контрола, играна в Самуилово.

"Канарчетата" бяха на секунди от победата срещу елитния тим. В 57-ата минута Светослав Асенов подаде на Ридван Хаджифейзула на границата на наказателното поле на "войводите", нападателят пое топката и с плътен шут я прати в долния ляв ъгъл на вратата на домакините, давайки преднина на убедителния лидер в Югоизточната "В" група.

Попадението за Сливен падна по куриозен начин и след огромна доза късмет за тима, воден от Димчо Ненов. След изпълнение на корнер и продължително разиграване встрани от вратата на "Ботев", последва центриране в пеналта, топката рикушира в крака на Стайко Стойчев и след като описа странна парабола влетя в мрежата на Илия Николов за крайното 1:1.
 
В днешната проверка с "Ботев" за Сливен участие взеха 22-ма играчи. Поради контузии на терена не се появиха Александър Горанов, Явор Иванов и Александър Балездвов, както и Крисиян Попов, който е със заболяване.

Следващите контроли на Сливен са в събота, Тогава съперник ще е Тунджа (Ямбол), като мачът ще започне в 11:00 часа, а в 14:00 часа селекцията на Димчо Ненов ще мери сили и с Доростол (Силистра). И двете проверки ще се играят на стадиона в Крушаре. /БЛИЦ