Локомотив (Пловдив) се класира за осминафиналите на турнира за Купата на България след победа с 2:0 над Чавдар в Етрополе. Михаил Венков и Сержиньо реализираха попаденията, а лошата новина за гостите е контузията на капитана Здравко Лазаров. На трибуните на стадиона в Етрополе беше легендата на родния футбол Христо Стоичков, който е сред шефовете на домакините. 

Мачът започна по най-добрия възможен начин за “смърфовете”. Още във 2-ата минута те откриха резултата. След изпълнение на корнер Михаил Венков засече с глава за 1:0. Само няколко минути след това Локомотив получи тежък удар, защото Лазаров се контузи. Електричката бе изнесен директно в съблекалнята и откаран в болница, със съмнения за счупване на костица на десния крак, но травмата му не е толкова сериозна.

До почивката гостите от Пловдив доминираха на терена. Даксон беше много активен, създаваше положения и отправяше опасни удари. В 35-ата минута Златински получи от Венков, но ударът му се отби от гредата.

След почивката Локомотив продължи да натиска. В 48-ата минута и Венков удари греда, след като с глава засече центриране от корнер.

Скучният двубой бе прекъснат от куче в 65-ата минута. Четириногото излезе на терена и започна да гони топката. Играч на Чавдар успя да го прилъже с друга топка и да го изкара на трибуните.

След интересната ситуация играта се раздвижи. В 76-ата минута Даксон даде пореден хубав пас към сънародника си Сержиньо и този път той не сгреши – 2:0. Мачът свърши при този резултат.

ЧАВДАР (Етрополе) – ЛОКОМОТИВ (Пд) 0:2
0:1 Михаил Венков (2), 0:2 Сержиньо (76)

Чавдар: 1.Ивайло Яначков, 24. Иванов, 3.Димитър Пиргов, 4.Стоил Николов, 13.Раиф Мурадов, 25.Симеон Славчев (80 - Илиев), 14.Ивайло Чочев, 5.Господинов, 7.Станислав Краев, 8.Благой Пасков, 23.Диего Фераресо

Локо: 12.Стоян Ставрев, 7.Йордан Тодоров, 3.Валери Георгиев, 5.Юнес Бенжелюн, 4.Михаил Венков, 16.Христо Златински, 23.Даниел Георгиев (58 - Витанов), 87.Даксон (83 - Садъков), 10.Сержиньо, 9.Милош Релич, 77.Здравко Лазаров (10 – 29.Драги Коцев)

Стадион: “Чавдар”
Съдия: Стефан Спасов
Жълти картони: Тодоров, Георгиев (Л)