Интересен епизод от последното занимание на Локомотив (Пловдив) в Тетевен се разигра с участието на едно куче - порода хъски, което по-късно беше кръстено Христо.

Докато "смърфовете" тренираха, изневиделица на терена с бясна скорост нахлу симпатично куче, което първоначално предизвика лек смут, а след това повдигна и без това доброто настроение на играчите на Емил Велев-Кокала. Някои от тях наистина се изненадаха от появата на хъскито.

След като мина между футболистите, кучето отиде да пие от хубавата балканска вода на Тетевен, като на съседната до терена чешма му помогна администраторът на Локо (Пд) Илко Дойчев, който му даде да утоли жаждата си, пише "Гонг".

Малцината наблюдаващи тренировката и случката с кучето веднага му лепнаха името Христо, може би не съвсем случайно. Коментарите бяха, че четириногото е изпратено да шпионира Кокала.

Христо Бонев, който вчера беше излязъл с изказване от сорта, че „Кокала няма да се даде на Кучето”, визирайки един от прякорите на треньора на Литекс Христо Стоичков, искрено се посмя на видяното.

Красивото животно, след като „събра” необходимата му информация и утоли жаждата си, се отдаде на сладка игра с едно малко кученце, появило се също на заниманието на Локо (Пд).

В крайна сметка резултатът от „шпионирането” ще се разбере в сряда, когато от 19:00 часа е мачът Литекс – Локо (Пд) от 1/2-финалите за Купата на България.