Куфари с пари обикалят села и паланки в Югозападната “В” група, а целта е Марек да отпадне от битката за първото място. За да се изпълни тази задача, отборите, на които им предстои мач с дупничани, се стимулират финансово, научи БЛИЦ.

Премията за победа е 10 000 лева, а за равен – 6 бона. Подобни суми във “В” група звучат като научна фантастика и са готови да накарат всички футболисти да скачат на кило кръв и метър кожа.

Именно това е причината от ръководството на Марек постоянно да се оплакват от грубата игра на съперниците и че съдиите позволяват на терена да се извършват своеволия.

Интересното е, че практиката със стимулирането на съперниците продължава въпреки неколкократните изявления на ръководството на Марек, че дори и да финишира начело в класирането, няма да играе в “Б” група, тъй като е изключено да си осигури бюджет за професионалния футбол.

До миналия кръг дупничани бяха лидер в класирането с равен брой точки с Витоша (Бистрица) и водеха убедително пред Сливнишки герой и Пирин (Благоевград). Футболистите на Румен Стоянов обаче стигнаха само до 1:1 в гостуването си на Перун (Кресна), а Бистрица спечели и дръпна напред с 2 точки. Дупничани обаче тепърва ще играят срещу Витоша и Сливнишки герой и при победи в директните двубои може отново да си върнат първото място.