Курбан за благоденствието на отбора бе раздаден днес на стадиона в Хасково. Отец Петър пък отслужи водосвет, за да почне Хасково да побеждава. Той поръси със светена вода вратите и терена, че най-сетне хасковлии да сложат край на черната серия от загуби.

„Малко късно го направиха този курбан, но по-добре късно отколкото никога“, каза отчето, докато освещаваше терена.

Той може да бъде забелязан на трибуните на почти всички домакински мачове на червено-белите. „Пожелавам ви да играете, така както се представихте срещу Локомотив (Пловдив), но този път и да победите“, обърна се към футболистите отец Петър.

Според него на играчите им трябва малко повече да повярват във възможностите си. Инициативата за курбана е на изпълнителния директор Тихомир Петков, който също се надява да се сложи край на поредицата от шест мача без победа. "Левски" е подходящ за едно ново начало“, каза футболният шеф.

„Имаме доста трудна задача, но се надявам тази събота да зарадваме феновете с добро представяне. Ще разчитаме на нашата публика да ни подкрепя в този важен мач“, каза треньорът Димчо Ненов.

Двубоя пропуска Педро Еуженио, който е контузен. В групата за мача ще бъде включен Мартин Ковачев, чиято жълта карта пристигна, и той е картотекиран. Клубът се отказа от Димитър Воденичаров, който поставил твърде високи финансови изисквания.

„Претенциите му се оказаха много големи, макар че не е играл последно време, затова решихме да прекратим преговорите“, допълни Петков.

Мачът с „Левски“ е в събота от 16:45 часа. Очаква се около 500 фенове на „сините“ от цялата страна да пристигнат на Ямача, за да подкрепят столичани.