Марица направи първата си тренировка за 2015 година, с което започна подготовка преди подновяването на първенството в Югоизточната "В" група. В добро настроение футболистите и старши треньорът Петър Курдов излязоха на зеления килим на стадион „Марица“. В заниманието участваха 21 футболисти, като на по-късен етап към тренировъчния процес ще се присъединят липсващите към този етап Стойчо Бебелеков, Георги Неделчев, Вук Чосич и Марко Д`Арженио. Виделен Сердарски и Иван Площаков ще се подготвят самостоятелно поради ангажименти. Подготовка с представителния тим започнаха и няколко юноши на клуба. Към този момент освободен е само един играч – Благомир Мастагарков.

Денис Хасан напуска отбора заради лични ангажименти, а Николай Ангелов учи в София. Двамата по всяка вероятност няма да са в групата за пролетния полусезон. По различни причини Радослав Рошлев и Христо Тошев не са част от тима от средата на есения дял на първенството.

Единственият нов състезател към този момент е Ангел Захариев. Той е юноша на „Левски“ и последно се е състезавал за Балкан (село Варвара) в Югозападната „В“ група. Заниманието беше наблюдавано от Християн Христев, който ще се завърне в Марица след шестмесечно отсъствие. Той игра през първия полусезон в Гигант (Съединение). Очаква се скоро към тима да се присъединят още нови попълнения.

Отборът ще провежда своите тренировки в Пловдив, на стадион „Марица“ и на игрището до английската гимназия, като се обмисля лагер. Контролни срещи се предвиждат на по-късен етап, след достигането на добра физическа форма на играчите.