Българският нападател на Леверкузен Aтанас Курдов отказа да бъде преотстъпен на друг германски отбор, научи БЛИЦ.

Третодивизионният Ерцгебирге (Ауе) настояваше да вземе под наем юношата на Левски. Курдов обаче не иска да играе за друг тим, тъй като желанието му е да остане в Леверкузен. 20-годишният напател има договор с "аспирините" до 2011 година.

Треньорът на дублиращия отбор на Леверкузен Улф Кирстен харесва Наско и му е обещал да му гласува доверие и през този сезон. През по-голямата част от времето Курдов тренира с първия състав под ръководството на Юп Хайнкес, който сериозно следи развитието му.

Българинът не остана доволен от престоя си в швейцарския втородивизионнен Винтертур, където бе пратен под наем миналия сезон и затова не иска сега да повтаря грешката, преминавайки в Ерцгебирге.

"Чувствам се отлично в Леверкузен. Разбирам се с всички и на този етап нямам желание да играя под наем в Ерцгебирге", сподели Наско пред БЛИЦ.

Курдов заяви пред БЛИЦ, че все още не е получил повиквателна за евроквалификацията на младежите с Казахстан. На 4 септември в Ловеч избраниците на Иван Колев приемат Казахстан. При нова издънка се очаква Колев да бъде уволнен, а основен кандидат за нов селекционер на младежкия ни национален отбор е Ясен Петров.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ