Нападателят на Славия Атанас Курдов изглежда изигра последния си мач за "белите". Голмайсторът наказа родния си "Левски" при равенството 2:2 на "Герена", а до няколко дни се очаква да се присъедини към Астана. Както вече стана ясно, богаташите от Казахстан са в напреднали преговори с колегите си от Славия за 25-годишният нападател.

Очаква се в касата на клуба от "Овча купел" да постъпи близо 1 милион евро. БЛИЦ разбра, че самият Курдов се надявал час по-скоро отново да заиграе в чужбина, тъй като му било мъчно, че не е в "Левски", а със Славия нямал мотивация да бъде във втората половина в "А" група. Зад граница Наско вече беше в Леверкузен и Винтертур (Швейцария), след което се завърна в България и игра за "Ботев" (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) преди да премине в Славия. "Белите" го взеха, след като в родния му "Левски" не го дооцениха. Курдов тренира известно време на "Герена", но така и не му беше предложен договор. Озова се в Славия и сега "белите" ще получат много добри пари от раздялата си с него.

Днешното попадение във вратата на "Левски" беше 11-ия гол на нападателя този сезон в "А" група. След него Курдов не се зарадва, показвайки уважение към родния си клуб.

"Казвал съм и пак ще го повторя - за "Левски" или хубаво, или нищо. Надявам се един ден да се завърна тук и да изпълня детската си мечта", отсече Курдов, който се очаква да се присъедини към Астана и да започне да бележи голове и в Казахстан.

Както е известно, този тим през лятото игра с "Ботев" (Пловдив) в предварителните кръгове на Лига Европа и отпадна с общ резултат 0:6.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ