Талантливият нападател Наско Курдов заяви пред БЛИЦ, че иска да остане в "Ботев" (Пловдив). Интерес към головата машина на "канарчетата" не липсва, но той се чувства щастлив под тепетата и няма да прави трагедии, ако и през пролетта продължи да се изявява по терените във "В" група.

"Уговорката ми с "Ботев" беше да бъда в отбора до Нова година. Аз обаче се чувствам щастлив и желанието ми е да остана. Особено след този страхотен полусезон, който изнесохме със съотборниците си", заяви 22-годишният Курдов.

"Дори и да не остана в "Ботев", мисля че изпълних задачата си на 100%. И всички знаят това. Вкарах 34 гола благодарение на прекрасните си съотборници, за което съм им страшно благодарен. Водим с 16 точки пред Нефтохимик и сме с единия крак в "Б" група", продължи юношата на "Левски", който през лятото пристигна в "Ботев" от Байер (Леверкузен).

"Постоянно чета за интерес от други клубове към мен, много се спекулира. Никой от Литекс не ме е търсил. Аз съм много щастлив в "Ботев" и ще се радвам, ако остана. Публиката ни е велика, кланям им се. Но дори и да не остана, няма да е голяма трагедия, тъй като няма незаменими хора", каза още Наско, добавяйки, че не е в "Ботев" за пари - "Чувам разни коментари, че съм получавал по 10 000 лева месечна заплата. Това не е вярно. Не се различавам с нищо от останалите си съотборници. А и е смешно да се твърди, че футболист взема 10 бона във "В" група."

През миналата седмица Курдов трябваше да се срещне на четири очи с Цветан Василев, но това не се случи. Новият собственик на "Ботев" и Наско ще се видят в близките дни, за да обсъдят бъдещето на играча.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ