Звездата на "Ботев" (Пловдив) Атанас Курдов реализира 2 гола и донесе победата на тима си с 2:1 като гост на Нефтохимик. Нападателят говори за читателите на БЛИЦ на път от Бургас към Пловдив.

- Наско, и днес беше над всички и донесе победата на "Ботев" с 2:1 срещу Нефтохимик. Трудно ли ти беше на стадион "Лазур"?
- Не, във "В" група ми е лесно. Вкарах им само 2 гола на "Нафтата". Какво да ги правя, съжалих ги. Заслужено ги победихме и зарадвахме невероятните си фенове, които бяха около 2000 в Бургас. Публиката ни е велика. Те заслужават по-скоро "Ботев" да бъда в "А" група.

- Оставаш ли в отбора?
- Няма смисъл да ме разпитвате за това. Имам много оферти, но и в "Ботев" се чувствам отлично. Искат ме не само български отбори, а и чуждестранни. Има германски и италиански клубове, които отдавна следят развитието ми. Тепърва ще говоря с мениджъра си Емил Данчев и ще решаваме бъдещето ми. Не е ясно дали оставам в "Ботев".

- Г-н Данчев трансферира Митко Бербатов в Манчестър Юнайтед, очакваш ли и теб да прати в английски клуб?
- Кой не иска да играе в Англия, там е истината. И в Германия ми беше добре, но не получих шанс за изява в първия отбор на Леверкузен.

- Колко попадения вече си реализирал от началото на сезона?
- Доколкото знам май вече са 29. Много съм доволен от себе си, въпреки че можеха да бъдат над 30. Попаденията си дължа на страхотните си колеги. А и все пак вкарвам във "В" група на скромни отбори. Не летя в облаците.

- Играхте при невероятна атмосфера в Бургас. Можеш ли да я сравниш с тази в Бундеслигата?
- Германците са светлинни години пред нас. Нашите фенове обаче са по-луди. Днес имаше уникална хореография. Привържениците и на двата отбора пяха в един глас химна на България и скандираха "Българи, юнаци!". Това не мисля, че може да се случи на друг стадион. Наистина съм приятно изненадан не само от нашата агитка, но и от тази на Нефтохимик. Благодаря и на съперника. И те като нас бяха решили да играят футбол, а не да залагат на грубостите. Преди всеки мач се моля да не получавам контузии. Във "В" група всичко може да се очаква. Има някои, които са на терена само, за да ритат противниковите играчи.

- Кой първи ти се обади след мача?
- Вече не помня. Не спират да ми звънят. Дори и хора, които не съм очаквал. Мобилният ми телефон прегря, падна ми батерията. Айде, да затварям, че отиваме да празнуваме.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ