Какво се случва с Атанас Курдов? Считаният за голям футболен талант допреди няколко години, уредил се с договор в Байер (Леверкузен), продължава да затъва. Вестник "ШОУ" разкрива, че Курдов отново е останал без отбор. Причината - изритаха го и от Локомотив (София). След като по-рано беше беше "разкрит" и в Литекс. 

Преди няколко месеца в Ловеч подадоха ръка на Наско, който заигра за Литекс. Разписа се в няколко мача на "оранжевите" в Трета лига, но изведнъж се загуби. Никой от Ловеч не казваше къде е Курдов и какво се случва с него. Той обаче цъфна в Локомотив (София) с надеждата да се утвърди в столичния клуб и да ниже гол след гол по терените във Втора лига. Да, ама не... И в "Надежда" Курдов набързо e бил разкрит. Сръбският треньор Младен Додич се хванал за главата след като се убедил какви ги върши звездата. Курдов изобщо не подхождал сериозно в тренировките. Наставникът на Локомотив неколкократно провеждал разговори с играча си, когото хокал здраво, казвайки му директно в очите, че заради мързела ще се провали тотално. 

Собственикът на "железничарите" Иван Василев се ядосал много на Курдов, след като се убедил що за звезда е юношата на Левски. Наско постоянно изтъквал в съблекалнята, че е най-големият. Не уважавал съотборниците си, а освен това си позволявал да им заповядва да му подават, за да бележи голове. 

Василев бил категоричен, че няма да позволи на звездата да трови атмосферата в Локомотив и го изгонил. Бизнесменът дори се скарал на сръбския треньор Младен Додич защо изобщо цял месец е търпял Курдов, а не го е разкарал по-рано.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018​
Пълната програма на Втора лига