Областното дерби между "Левски" (Левски) и Спартак (Плевен) е изтеглено с ден по-рано. Сблъсъкът, който по програма трябваше да се играе на 26 април (неделя) от 17.00 часа, ще се проведе на 25 април (събота) със същия начален час. Причината за преместването на възловия мач за първия ден от предстоящия уикенд е отправена молба от щаба на домакините.

Един от футболистите на тима, Тони Паликрушев, в неделя е планувал кръщене на своето отроче, на което ще присъстват и голяма част от играчите, които ще участват и в предстоящата среща. Припомняме, че отборът от град Левски е пети във временното класиране, като в изминалия кръг поднесе и голямата изненада, след като спечели с 1:0 като гост над един от лидерите в групата Бдин (Видин), припомня plevensport.eu. Няколко кръга преди това левскарите измъкнаха точка и от друг от борещите се за промоция отбори в Северозападната "В" група, Етър (Велико Търново), след като завършиха наравно 1:1 като домакини.

 Ако плевенските футболисти измъкнат победата, то те ще станат почти недостижими на върха и е доста малко вероятно до края да бъдат изместени от първото място.

В същото време от Зоналния съвет на БФС във Велико Търново са направили още една промяна в програмата на 20-ия кръг. Другото дерби, между Академик (Свищов) и Бдин (Видин), също ще се състои в събота, вместо в неделя. Тук причината е, че за 26 април от 16.00 часа ще се проведе мач между ветераните на свищовския Академик и сборен отбор от ветерани на ЦСКА и Левски (София). Също така от 18.00 часа е предвидена и техническата пресконференция на започващия в понеделник в крайдунавския град XII Международен турнир по футбол за юноши "Юлиян Манзаров". В него ще вземат участие шест отбора - Стяуа (Румъния), Йединство (Биело поле, Черна гора), ЦСКА, Лудогорец, Литекс и домакините от Академик (Свищов).