Новакът в „А” крупа Локомотив (Горна Оряховица) е на път да си осигури услугите на Матиас Курьор и да поднесе една от трансферните изненади в паузата на първенството.

28-годишният национал на Мартиника е в напреднала фаза на преговори с „черно-белите”, информираха от Горна Оряховица.

Курьор днес проведе разговори с председателя на клуба Даниел Костадинов, а фенове на ”железничарите” го причакаха пред сградата на Общината в Горна Оряховица, където се проведе срещата.

Бившият голмайстор на Черно море беше спряган като сигурно ново попълнение в ЦСКА, а освен това и Левски проявяваше интерес към него.

Курьор е на 28 години, висок 178 см и тежи 73 килограма. Продукт е на школата на Льо Авър, където израства и играе с френския национал Дмитри Пайе.

Припомняме, че Курьор ликува с първата в историята на Черно море Купа на България през 2015 година, но през май тази година напусна и подписа с Динамо (Тбилиси). В Грузия обаче нещата не се получиха и той стана свободен агент. Курьор беше готов отново да се върне на "Тича", но Георги Иванов - Гонзо обяви, че не го желае.

"Оказва се, че офанзивният полузащитник е така очакваното класно попълнение от треньора Ангел Червенков и на него ще се разчита до помогне на Локомотив в борбата за утвърждаване в елита. От ръководството потвърдиха, че разговорите са във финалната фаза, а договорът е само подробност", информираха още от пресслужбата на Локомотив.

По-рано днес БЛИЦ СПОРТ първи съобщи, че "железничарите" взеха под наем и трети играч от Лудогорец - защитникът от втория отбор на шампионите Христо Попадийн.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига