Треньорът на Славия Мартин Кушев остави извън групата за столичното дерби с Локомотив (София) трима от основните играчи до момента - нападателите Николай Божов и Жозе Жуниор, както и десният защитник Филип Филипов. На техните места спецът включи в разширения състав двама младоци. Това са 20-годишният юноша на Литекс Максим Стойков, който е полузащитник, както и 17-годишният плеймейкър на старшата възраст Даниел Васев.

При това положение в атака ще се разчита единствено на Георги Христов, както и на възстановения наскоро младежки национал Радослав Василев, пише "Гонг". Със сигурност ще има промяна и на вратарския пост. Под рамката срещу Локомотив (София) ще застане Емил Петров, а Стефано Кунчев - инкасирал 6 гола в Каварна при тежката загуба от Лудогорец с 0:6, сега остава резерва. Последният от една седмица тренира по специална програма, която му е изготвена, за да се отърси психически от болезненото поражение.

След 5 изиграни мача Славия има едва 4 точки и се нарежда на 11-о място във временното класиране. Локо (Сф) пък е със 7 и заема 9-ата позиция.