Треньорът на Славия Мартин Кушев връща в състава нападателите Николай Божов и Жуниор. Двамата останаха извън групата за домакинството на Локомотив (Сф), но ще пътуват с тима за гостуването на Черноморец утре.

Нападателите на "белите" изгоряха след загубата с 0:6 от Лудогорец при последната визита на тима. Божов и Жуниор не се представиха на ниво и като наказателна мярка бяха извадени от състава. Импровизираната им санкция обаче вече е изтекла. Освен това на Овча купел почти останаха без нападатели.

Георги Христов замина под наем в Ашдод до края на годината. Така "белите" освен Божов и Жуниор има само още младия Ради Василев. Божов стана голмайстор на тим през миналия сезон, като вкара 10 попадения. Жуниор е един от най-дълго служилите в тима от сегашните играчи, след като се подвизава на Овча купел от 2009 година. И двамата нападатели пазят много добри спомени от мачовете си с Черноморец. През пролетта Божов вкара два на бургазлии в мача за Купата на България. Жуниор пък заби хеттрик на Черноморец преди близо 2 години.