Централният нападател на Славия Мартин Кушев ще води атаката на "белите" в днешната контрола срещу бившия му отбор Амкар (Перм). Това ще е първи мач като титуляр на завърналия се в най-стария столичен клуб таран.

До този момент Кушев беше изостанал с подготовката, но успя бързо да навакса и ще играе точно срещу досегашния си тим от Перм. Двубоят е от 17:00 часа в близост до базата на "белите" в Турция, където отборът е на подготовка.

Емил Велев ще заложи на вратата на Стефано Кунчев и пред него централни бранители ще бъдат Виктор Генев и каращият пробен период Диян Молдованов. Като крайни защитници ще действат съответно – от дясно Филип Филипов, а от ляво капитанът Богомил Дяков, пише "Гонг". В средата на терена ще си партнират бразилецът Баяно и Даниел Пеев, а по крилата ще действат от ляво Йордан Юруков, а от дясно Радослав Димитров. Атаката на "белите" в този мач ще водят Николай Божов и Мартин Кушев.

На този етап двама футболисти няма да вземат участие в контролата. Това са вратарят Емил Петров и дефанзивният халф Том Мансаров. Петров все още чувства леки болки в левия ахилес, след като получи травма по време на контролата с Бърно (1:2) докато в Том има умора, след като футболистът игра във всичките мачове до този момент от подготвителния период.

Тази сутрин играчите на Славия имаха едночасова тренировка, на която треньорското ръководство наблегна на тактическите упражнения. /БЛИЦ