Още трима българи подписаха договори с малтийски отбори, но нито един от тях не е във Висшата лига. Защитникът Петър Кюмюрджиев се обвърза за един сезон с Керчем Аякс от остров Гозо.

Той пристигна преди седмица на Рицарския остров и изигра два мача, в които се представи много добре. За последно Кюмюрджиев беше в Бдин в Западната "Б" група, но видинският клуб фалира. Така той преминава в малтийския тим като свободен агент, а до дни БФС трябва да изпрати жълтата му карта.

Кюмюрджиев е познат у нас с мачовете си за Черноморец, Славия и Локомотив (Пловдив).

Нападателят Трайо Грозев от Несебър пък ще играе за състава на Луксол Сейнт Андрюс, който се състезава в малтийската втора лига. За него това е втора година в първенството в Малта, след като миналата година риташе за Гаргур. Също в Сейнт Андрюс ще играе и нападателят Румен Кереков, който пък идва от колежанските лиги на САЩ. Тимът им ще се бори за промоция във Висшата лига през новия сезон.

Българското присъствие през този сезон на средиземноморския остров се очертава да бъде доста сериозно. Данаил Митев, бивш играч на Берое и Локомотив (София), вече подписа с Моста. Още девет наши сънародници в момента са на проби в различни малтийски отбори, други двама пък остават в миналогодишните си клубове.