ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Тарторът на агитката на ЦСКА Иван Велчев използва профила си в „Инстаграм“, за да припомни за българския революционер Величко Керин, известен като Владо Черноземски.

Велчев сподели стори от атентата в Марсилия на днешната дата, 9 октомври, през 1934 г., когато деецът на ВМРО убива югославския крал Алекандър I Караджорджевич. При стрелбата загива и френският премиер Луи Барту.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Реално атентатът е хърватска инициатива, а Владо Черноземски е само инструктор на изпратените да убият краля членове на революционното движение „Усташа“. Българинът преценява, че хърватите не са в психологическо състояние да извършат убийството и сам се ангажира да стреля по Алекандър I Караджорджевич.

След убийството Владо Черноземски е тежко ранен и ритан от тълпата. Той е отведен в полицията на разпит, а същата вечер умира от получените наранявания. Заради двойното политическо убийство българският революционер е определен от западните медии за терорист №1 на Европа.

Три часа, след като отдава почит на Черноземски, Иван Велчев сподели и своя снимка от шествието на феновете на ЦСКА преди вечното дерби с Левски в събота. Фотографията е придружена от популярния девиз на армейските запалянковци: Една борба, една любов, един отбор!