Томас Лафчис призна, че като дете е симпатизирал на ЦСКА. Бившият президент на "Левски" гостува заедно с легендата на "армейците" Джони Велинов в Пресклуб "България" по повод предстоящото в събота от 16:00 часа вечно дерби. Лафчис не пропусна и този път остро да критикува Тодор Батков, който днес навършва 55 години. Бившият президент на "сините" категоризира настоящото управление на любимия си клуб като "хаотично" и загатна, че според него Батков само се представя за реален собственик на "Левски".

"Публиката дълго помни тези мачове, особено когато биват записвани и големи резултати. По-малките поколения - децата се влияят адски много от тези неща. В определени периоди от време всички деца са фенове на "Левски" или ЦСКА. Това е важно за заряда на това дерби. Най-силно се е запазило в съзнанието ми победата ни с 2:1. Тогава едно момиче дойде да ми се кара. Не я познах, а после се оказа, че е жената на Спас Джевизов", припомни си Лафчис.

"Дербито между "Левски" и ЦСКА винаги е нещо различно. Интересно, че преди ги нямаше чак в такава степен проблемите между агитките. Тогава привържениците знаеха, че това все пак не е война. Напоследък обаче наблюдаваме много неприятно явление, което допълнително се нажежава от медиите. Стига се до опасни ситуации, заради които дори вече родителите не пращат децата си на стадиона. Дано този път дербито е различно, поне на трибуните. Като дете аз наистина бях фен на ЦСКА. Но това не ми е пречело. Всеки път ги биехме с по 3-4 гола. После се осъзнах и станах фен на "Левски". Бях от ЦСКА, защото тогава беше такава ситуацията. След това нещата се промениха", каза Томас Лафчис.

"Какво да кажа за Ивайло Петев? Това е едно от най-срамните петна върху историята на "Левски". Това не са фенове на клуба. Не ги приемам като такива. Хулиганщината няма място на стадиона. Тези елементи трябва да бъдат изолирани. Те не трябва да ходят по мачовете. Има си закон за хулиганството, нека се спазва", заяви бившият президент на клуба от "Герена".

"Не бих се завърнал в ръководството на "Левски". Моето име беше забранено на "Герена". Пътят, който извървях в клуба, свърши отдавна, по-старите от вас помнят това. В управлението се наблюдава известен хаос, като някои от действията на управляващите се приемат под въпрос. Нека Батков, който се представя за собственик, да изчисти нещата и да каже кой всъщност взима решенията, за да се свали напрежението от отбора", каза Лафчис, атакувайки Батков.

"В ЦСКА проблемите също са огромни. Всеки ден се вижда, че стабилност и при тях няма. Ако не е Стойчо Младенов, нещата там можеха да се сринат отдавна", коментира съперника Томас Лафчис.

"В "Левски" трябва да дойде треньор, на когото да се даде време. Трябва специалист, който не само да получава голяма заплата, но и да работи на ниво. Резултатите за момента не са задоволителни. На отбора трябват спокойствие и един изявен лидер, това е истината", добави Лафчис.