Бившият президент на "Левски" Томас Лафчис даде коментар непосредствено преди дербито на "сините" с Литекс, което е от 20:30 часа днес на "Герена". Според него силите тази вечер на "Георги Аспарухов" ще са изравнени, а наставниците на двата тима - Георги Иванов и Любослав Пенев има още много какво да учат в професията. Лафчис направи съпоставка и между състоянието на "Левски" и ЦСКА, като най-вече разкритикува трансферната политика на "сините" и похвали тази на кръвния враг.

"Очаквам интересен двубой. Забелязват се доста слабости в работата на двамата наставници, които трябва да се изчистят с натрупването на опит. Имат още много да се развиват", сподели пред "Тема спорт" Лафчис.

"ЦСКА привлече двама-трима класни футболисти, другите просто се задоволяват с безизвестни играчи отвсякъде, които са посредствени. Не знам дали това е политика на треньорите, или има някакви мениджърски интереси. Не може "Левски" да се задоволява с нападател от "Б" група на Холандия. Това не е играч, който може да бъде лидер и да повежда тима. В момента ЦСКА е по-класен отбор от "Левски", особено в офанзивен план. Чух Георги Иванов преди срещата в Перник да казва, че ще видим друг "Левски" срещу Миньор. Гледах, гледах и не можах да го видя. Дано да е имал предвид мача с Литекс", каза още бившият бос на "сините".