ЦСКА стартира с две поредни загуби първенството – 0:1 от Левски и 1:2 от Черноморец. Такова лошо начало “червените” не са имали в родния шампионат от сезон 1998/99 година, когато паднаха от Нефтохимик с 0:3 и от "сините" с 0:2 във вечното дерби.

Най-лошият старт обаче е през 1984/85 година. “Армейците” тръгват още по-зле, записвайки четири последователни поражения – 0:1 у дома от Ботев (Пд) след гол на Стойнов, 0:1 от Локомотив (София) след попадения на Лалов, като в състава на “червено-черните” е настоящият треньор на ЦСКА Павел Дочев. Следва загуба с 0:1 от Левски, когато точен за “сините” е Петър Курдов. Резилът продължава във Велико Търново, където местният Етър е повече от категоричен срещу “армейците” – 3:1. В петия си мач, провел се в София, ЦСКА пак не печели, но и не губи – 2:2 със Сливен. Едва в шестия кръг идва първата победа с 3:0 над Берое в Стара Загора.

Точно в този период излезе лафът "По какво си приличат и различават калинката и ЦСКА". Отговорът е: "И двете са червени, само че калинката има точки, а ЦСКА - не!"

“Червените” завършват сезона на второ място, но заедно с Левски са разформировани заради скандалите в така наречения “черен” финал за Купата на България, в който ЦСКА бие с 2:1 вечния си съперник.
Какво ли ще се случи през настоящата кампания?...Отговорът на този въпрос засега е неизвестен, но едно е сигурно - лафът за калинката пак стана актуален.