Старши треньорът на Пирин (Гоце Делчев) Костадин Ангелов заяви, че отборът вече е отписан в борбата за оцеляване. Тимът му загуби с 1:3 у дома от Славия в мач от 20-ия кръг на "А" група.

„Съдиите се опитваха по всякакъв начин да накъсват играта. Според мен вече са ни отписали. Ние ще се борим до край. Футболистите се вложиха, колкото можеха. Никакви претенции не може да предявяваме, защото знаете какво е финансовото състояние на клуба“, коментира треньорът на Пирин.

"Аз не съм човек, който коментира съдиите, но днес не успях да издържа. Не може да се случват по такъв начин нещата“, каза още Костадин Ангелов. - Първо за втория гол не знам защо съдията не пусна лекарския екип да влезе, а накара да обикаля в продължение на 3 минути и 4 минути играхме с човек по-малко. Второ, за третия гол абсолютно явно нарушение неотсъдено, може би защото се изплаши, че трябваше да изгони техния играч. Мисля, че беше за червен картон още по-рано. Не искам да се оправдавам.

Определено не бяхме по-добрия отбор, обаче нямаше нужда да им се помага. Особено третият гол беше решаващ за нас – точно когато взехме инициативата, съдиите по всякакъв начин се опитваха да накъсват играта. Както и да е, не се оправдавам с това. Не бяхме по-силния отбор, но трябваше да бъдем оставени да се борим и да вземем това, което заслужаваме. Не знам какво става, Венци Стефанов имаше едно изказване, че и Славия няма да изпадне. Почвам да си правя изводите. За да се спасят други отбори, Пирин Гоце Делчев трябва да губи. Според мен са ни отписали вече, никой не ни брои в борбата, ама ние ще продължим. Поне до зимата сме се разбрали – отборът ще се бори докрай. Днес иначе за борбата на играчите нищо не мога да кажа. Вложиха се, вложиха се, ясно, че имаше някои слабости, продължаваме напред.

То и на мен ми идваше да вляза на терена, и на мен ми идва в повече, но не мога да си го позволя. В крайна сметка ние сами трябва да се справим с напрежението. Какви претенции? Трябва да плащаме пари за… Знаете каква е ситуацията в момента. Какви претенции да предявяваме? Като ме накажат два мача и… Този съдия между другото разбирам, че за трети път свири мач на Пирин. Не знам как така все се пада, явно такъв е жребият. Аз не съм човек, който коментира съдиите, обаче днес не издържам. Не, че ще помогна по някакъв начин, не, че искам да се оправдая, просто съм реален. Не е нужно по този начин да се случват нещата. Славия са добър отбор, не е нужно така да се случват нещата.”