Монтирането на осветление на стадион "Локомотив" в Пловдив е пряко свързано със сделката на общината за боклука на София. Представители на местната власт под тепетата разкриха пред “Тема Спорт”, че проектът за поставянето на лампи на “Лаута” ще стартира веднага след като правителството на Бойко Борисов спази обещанието си да преведе около 25 милиона на общината, за да складира балите с отпадъци на столичани.
 
Причината за това е, че проектът за инсталацията на осветление не е залегнал в бюджета на общината, а е пряко свързан със сделката за боклука. В момента, в който средставата бъдат платени, местната управа е готова да инвестира 1 милион лева в начинанието.
 
За изпълнител ще бъде направен конкурс, но вече има една постъпила оферта – от холандския концерн “Филипс”. Това призна и административният директор на Локомотив Атанас Узунов. Бившият елитен рефер разкри, че общината е отпуснала на клуба 75 000 лева за построяването на маломерна игрище на “Лаута”. Клубът не планира ремонт на тревното покриетие на терена./БЛИЦ