Нападателят на Левски напусна принудително вечното дерби с ЦСКА миналата събота и дори обмисляше да се откаже от футбола. „Диагнозата е същата, каквото е установена вчера – скъсана предна кръстна връзка, като страничните връзки и менискусите са здрави. Нещата са ясни, следва операция, но коляното сега е оттекло и ще се изчака. Георги трябва да реши къде да се оперира, но аз мисля, че тук е доста подходящо място и възможностите са добри, както качествата на хирурга Рамон Могат, както и условията за възстановявате. Той е известен специалист, доста големи футболисти са били негови клиенти - Шави, Торес, Фабрегас, Иниеста в момента е негов пациент,” каза в предаването Голлиния на “Дарик Радио” представителят на много от известните български футболисти.

„Говорих и с Боримиров, и с Бажденков, дори днес с господин Батков. Аз мисля тук да вметна, че е лекомислено да се играе контузен. Тази контузия произлиза от решението на Георги да играе и докато е пазел единия си крак, така е се натоварил другият. Всеки да си вади изводите, винаги Левски е имал към Георги Иванов специално отношение. Всеки трябва да решава къде да се оперира и къде да се възстановява”, каза още Лъчезар Танев.

„Обичайната практика е да се възстановява около половин година, за такъв период се възстанови и Мартин Петров. Това е срокът при успешна операция и добро възстановяване. Дори аз когато получих такава контузия преди много години, ми казаха, че половината от цялостното оздравяване се дължи на възстановяването,” добави агентът, който живее в Испания от години.

„Гонзо цяла България го знае какъв характер е, и че не се отказва лесно от нещата. Не виждам защо трябва да се отказва от футбола. Мисля, че в него има още две-три години футбол. За нивото на българския футбол, при условие, че той сега е най-добрият нападател, има още няколко години. Той притежава и нужния дух и характер”, завърши Танев. /БЛИЦ