ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Известният по цял свят футболен мениджър Лъчезар Танев даде интервю за предаването „Арена Спорт“ по БНТ, в което коментира протестите срещу БФС и проблемите във футбола у нас.

"Написах два реда три дни преди мача. Хора, имайте разум. Едните бягат другите саботират. Не че съм голям мислител, но горе-долу така бяха нещата. Срам ме е и ми е неприятно да коментирам бунта. Срамно е за нас като нация. Недоволството бе използвано в по-сериозни размирици, което не е почтено. Управленците хубаво дават мнение, но нека да се позамислят малко дали са направили достатъчно за футбола, че така да критикуват", заяви Танев.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

"Младите хора мислят по-различно, по-динамични са. Имат право на шанс. Не бих се кандидатирал, но нищо не се знае. Недоволството към Борислав Михайлов е огромно. Не е най-важно да си подаде оставка, а да насрочи конгрес за първите месеци на следващата година и да не се кандидатира за нов мандат. Нека се появят не само един или двама, които да споделят идеите си. Не искам да съм на мястото на Борислав Михайлов", допълни бившият национал.

Относно това, дали би се кандидатирал за президент на БФС, Танев бе категоричен: „Днес като ме питате – не, но нищо не се знае“.

"Отборите за деца и юноши не са подготвени. Не им е поставена правилна методология, която да доведе до сръчност, динамика и бързина за взимане на решения. Ако до 15 г. не се развие един футболист, всичко е приключило. БФС е институцията, която трябва да рекламира футбола в България. Няма ли желание държавата да помогне, няма да се случат нито стадиони, нито методологии, нито български футбол. Хубаво е да критикуваме, но да кажем какво трябва да се направи, а не какво е било", коментира футболният агент.

"Доста добре изглеждаше националният отбор. Слабите резултати не отговарят на нивото на футболистите. Имаме малко по-високо ниво, спрямо показаните резултати. С добър треньор, какъвто изглежда е Илиан Илиев, показват по-добър облик, по-добра бързина. Имаме средно ниво, което с добър треньор да дава отпор на силните отбори", анализира Лъчезар Танев.