ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Футболният мениджър Лъчезар Танев анализира пред БЛИЦ приключилото първенство у нас, до чийто край имаше немалко неизвестни.  

„Първенството беше изключително оспорвано - не само за първото място, за местата в евротурнирите, но и в битката за оцеляване. Отдавна не сме имали толкова силен и изпъстрен с неизвестност шампионат.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Лудогорец този сезон не беше онзи доминиращ отбор, както сме свикнали да гледаме – със сериозно притежание на топката и висока преса. Ивайло Петев пое доста разколебан в това отношение състав. Успя обаче за няколко месеца да стегне тима, който заигра сериозно тактически. Лудогорец спечели титлата най-вече заради по-добрите индивидуални качества на своите играчи в решителните мачове. Не може да кажем, че титлата е незаслужена, а напротив. В някои мачове играчите изглеждаха неконцентрирани може би защото бяха и уморени заради изиграните близо 60 мача през сезона на няколко фронта. Но в двубоите със силните отбори и битките за първото място тимът бе на ниво.

Всъщност, титлата беше в ръцете на ЦСКА в предпоследния кръг. Безспорно това бе най-силният сезон на „червените“ от години насам - особено през пролетния дял на първенството. „Армейците“ вдигнаха нивото с привличането на норвежеца Тобиас Хайнц. Саша Илич ми направи много добро впечатление, че използва максимално качествата на футболистите. „Червените“ играха плътно във фаза защита, бяха добре групирани и физически отлично подготвени, но в атакуващ план им липсваше креативност. . Затова трябва да се подобри качеството. Мачът с ЦСКА 1948 беше възлов, в техните ръце. Елементарен гол, грешка на вратаря и пропусната дузпа, която всеки може да пропусне, спряха ЦСКА от голямата му мечта. „Армейците“ нямаха необходимия шампионски късмет, макар че държаха съдбата в своите ръце.

Сезонът беше доста добър за ЦСКА 1948. Клубът разполага с нелоши футболисти, за които се инвестират достатъчно средства. Неслучайно отборът игра финал за Купата и финишира на трето място в първенството. Изключително сериозен тим, който беше проблем за всички водещи отбори. Предполагам, че и те ще надграждат следващия сезон.

Позицията на Левски в крайното класиране не отговаря на качеството, което има. Разликата с точките с първия Лудогорец е огромна. А Левски притежава най-добрия отбор като селекция в последните 5-6 години. Наистина не е логично да са на такава разлика от шампиона.

Черно море е добър отбор и с добър треньор. Балансиран състав и в двете фази на играта. Трудно се играе срещу тях. „Моряците“ знаят какво искат и как да го преследват във всеки мач.

Арда същото се представи добре. Спортният директор Ивайло Петков и треньорът Александър Тунчев са добър тандем.

Осмото място на Славия не би трябвало да е удовлетворение. За „белите“ сезонът не беше успешен, но те са на път да вземат сериозни мерки за новото първенство. 

Ботев (Пд) е с отбор традиции, но този сезон се представи доста посредствено. Имам чувството, че концепцията им не е изяснена как да постигат целите си. Имат прекрасни условия и като футболна база и стадион, и като финанси. Т.е. налице са всички предпоставки да играят по-добър футбол. Станислав Генчев е сериозен треньор и сериозно момче и предполагам, че с него ще имат по-добър сезон. 

Локомотив (Пловдив) редуваше силни с не толкова добри мачове. Със сигурност новият изпълнителен директор Павел Колев ще даде повече стабилност в организацията на клуба. 

Политиката на изпадналия Септември с млади футболисти е прекрасна, но ако искат се задържат в Първа лига, са необходими и опитни футболисти. Остане ли Красимир Балъков на треньорския пост, сигурен съм, че ще ги върне в елита.

Познавам начина му на работа на Любо Пенев и не съм учуден, че спаси Хебър.

Що се отнася до Димитър Димитров, нямаше да е изненадващо да остави Спартак Варна в елита, ако беше начело от началото на сезона. На Херо не му стигна времето.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!