Футболният агент Лъчезар Танев е на мнение, че никой не бива да има големите очаквания към националния отбор. Според него голяма част от футболистите нямат необходимата класа, а това, че само Ивайло Чочев (Палермо) и Александър Тонев (Кротоне) играят в елита на силно първенство, е показателен факт за нивото на "трикольорите".

„Моите уважения към момчетата ни, стараят се, играят, но говорим за класа и ниво. Имаме двама играчи в Италия, в Серия А – Тонев и Чочев и никъде другаде нямаме в първите дивизии във водещите държави. Това е много показателно, затова и националният отбор е на по-ниско ниво. Те нещата са видни и последователни, няма какво ново да измислим. Всичко се дължи на дългите години лоша работа с децата“, каза Танев пред Спортно шоу „Гонг“.

„Продължавам да твърдя, че сериозен футболист от водещите футболни държави в Европа, трудно ще дойде в България, не е невъзможно, но трудно ще дойде. Или трябва да му дадеш безумно много пари, което не си заслужава, или той няма да е толкова добър. Не помня да е идвал тук играч от Франция, Италия и така нататък.“

„Ситуацията с треньорите е ясна – или нямат желание, или не искат да работят, или не са добре платени, нека не забравяме последното. Водещите клубове дават по 15-20 хиляди евро заплата на даден играч, а в същото време – мизерни заплати на треньорите. Почти всеки клуб гледа бързият резултат, феновете ги натискат за успехи. Всеки фен ще те разбере, ако види как наистина сериозно се работи, как излизат по 2-3 момчета всяка година. Той ще те разбере, ще те изтърпи и след 3-4 години ще береш резултати", каза още Танев.