Благодетелят на футбола в Сливен Йордан Лечков отново загатна за задълженията, които имат "войводите" и за все още очакваната сума от ЦСКА. Почетният президент поясни, че по-голямата част от парите, които ОФК Сливен дължи са към държавни институции и те ще бъдат разсрочени като изплащане. Той не отрече, че има задължения и към полицията за охрана на мачовете от изминалия полусезон.

"Най-коректно казвам, че дължим пари. Не го крия, но и ЦСКА продължават да ни дължат 420 000 лева. Те ако бяха коректни навреме и ние щяхме да сме коректните платци - на Литекс, Черноморец, на НАП - по ДДС за сделка, на НОИ - за осигуровки, на полицията за охрана", каза Лечков.

"Нашият клуб се издържа от рекламодатели, от дарения, от общината. Реален собственик, е съвместната ми фирма със съпругата ми. Така е регистрацията от основаването през 2000 година. Дали съм в клуба или не съм, то аз съм собственик. Стараем се да бъдем изрядни", допълни още бившият футболист и каза, че клубът е имал общинско участие само през първите 2 години от създаването си.

"До 31 март в БФС трябва да се представят необходимите документи на клубовете за лиценз за новия сезон. Ние няма да дадем бележка на ЦСКА, ако не ни се издължат. Имат още възможност да го направят. Наел съм адвокат, който ще им блокира сметките, но така или иначе ще сме много назад при чакащите за пари от ЦСКА. За нас няма място за притеснения. Дано да съберем необходимите точки, за да си запазим мястото в "А" група", каза още пред sliven-sport кметът и добави, че ръководството на клуба има необходимото самочувствие, защото материалната база е една от най-добрите в страната.

"В България няма нито един стадион, който да отговаря на изискванията. Нашият най-много се доближава до стандартите. Изпреварват ни базите на Националния стадион "Васил Левски", на Черноморец и Литекс. Надявам се тази година да довършим голяма част от необходимите съоръжения и през следващата да бъде едни от най-добрите в България. Клубът ни и материалната база са една добра предпоставка да имаме самочувствие", завърши Лечков. /БЛИЦ