Собственикът на Сливен Йордан Лечков ще прибере сериозна сума при евентуален трансфер на племенника му Иван Стоянов, научи БЛИЦ.

Вицепрезидентът на БФС ще вземе 30% от трансферната сума, за която нападателят на ЦСКА ще премине в друг отбор. Ръководството на българския клуб се надява да прибере поне 1 милион евро от сделката, като малко над 1/3 от парите ще отидат при Лечков.

Босът на Сливен вече е в Анталия заедно със собствениците на “червените” Димитър Борисов и Иво Иванов и днес ще гледат контролата срещу Спартак (Москва). Визитата на Лечков е свързана именно с продажба на Иван Стоянов, към когото интерес има точно от Спартак, както и от ЦСКА (Москва) и ФК Москва.

Спартак обаче вече уреди бразилски нападател и това поставя под въпрос евентуалното привличане на българина. ФК Москва вчера отказа участие в руския елит заради оттегляне на собствениците и по този начин тази възможност за трансфер пропада.

Куп мениджъри ще наблюдават днешния мач на ЦСКА със Спартак от 17,00 часа. След двубоя ще стане ясно кой от “червените” би могъл да бъде продаден, както и дали Вальо Илиев ще бъде привлечен в редиците на Йоан Андоне./БЛИЦ