Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков коментира създаването на Висша лига у нас. Той обяви, че ще се даде шанс на всички отбори да участва в нея, но трябва да отговарят на определени условия.

Лечков, който ще бъде начело на комисията за Висшата лига, допълни, че държавата трябва да започне да отделя по-голямо внимание на спорта и да подпомага изграждането на терени и осветление.

"Няма значение как се казва един клуб. Трябва да се концентрираме върху критериите, един клуб трябва да има всичко от – до. Трябва да има квалифицирани треньори, Про лиценз и т.н. Колко отбора отговарят сега на тези изисквания? През всичките години сме правили компромиси с тези неща. Лично мое мнение е, че трябва да се даде шанс на всички отбори за Висшата лига, но да отговарят на критериите. Едни от основните критерии трябва да са осветление и добър терен", каза Лечков в сутрешния блок на Бтв.

"Нека да кажем къде е ролята на държавата. По наше време имахме много лишения. Сега има недостиг на деца, които да спортуват. Имаме сравнително добра база, но няма желаещи. Промениха се доста нещата. Държавата повече от 25 години се е оттеглила като орган. Трябва да се намеси по-основно и да отдели пари за осветление и терени", допълни легендарният футболист.

"Мисля, че Боби Михайлов се справя добре. Ако някой иска да го смени, има си начин - събира 230 подписа, казва предварително каква е програмата, кое ще бъде новото лице и така", завърши вицепрезидентът на БФС.