Вицепрезидентът на БФСК Йордан Лечков е твърдо против оставането на Станимир Стоилов начело на националния отбор. Един от славното поколение на България ще каже мнението си пред Изпълкома, който ще се събере следващата седмица, за да реши бъдещето на Мъри.

“Представихме се трагично. Смятам, че Мъри не може да се справи с отбора и не би трябвало да остава. Това ще кажа и на самото заседание. Знаете, че аз никога не съм си крил мнението. На този етап това не е състав, който може да играе силно. Затова трябват промени, трябва и ясна концепция”, казва Лечков в днешния брой на вестник “7 дни спорт”.

Ръководителите на БФС ще умуват върху наследник на Мъри, въпреки че настоящият селекционер няколко пъти заяви след позорната загуба от Кипър с 1:4, че иска да води отбора и в квалификациите за европейското първенство през 2012 година.

В последните няколко дни шефовете на футболната ни централа изказаха мнение, че ангажирането на чуждестранен селекционер не е решение на проблемите, а и трябват много пари, така че почти сигурно ще се прибегне отново до роден специалист./БЛИЦ