Почетният президент на ОФК Сливен Йордан Лечков очаква достойна игра на "войводите" срещу шампиона Литекс. Двата тима се срещат в събота от 15:00 часа в първи мач от програмата на 10-ия кръг на "А" група.

Мачовете между Сливен и Литекс винаги са интересни, a и съставът на Лечков играе мотивирано срещу силните отбори.

"Нашата класа не е като Левски, ЦСКА и Литекс, но ние и с младите футболисти показваме достойна игра. Във всеки мач, откакто сме в "А" група, Сливен се стреми да играе открито. Налагаме млади момчета в отбора, за да израстват футболистите, а и такава е политиката на нашия клуб. Дали в предстоящия мач ще победим, не зная, но е важно да опитаме. Не изключвам и загуба, но нека тя да бъде с достойнство", заяви пред sliven-sport.com Лечков.

През миналия сезон Литекс победи с 2:1 Сливен след късен гол на Александър Барт. Преди година и половина пък "оранжевите" се препънаха под Сините камъни. Тогава воденият от Станимир Стоилов отбор до последно водеше с 2:1, но домакините стигнаха до равенството в края.

За съботния мач Лечков отново отправи призив към феновете, за да бъдат 12-ия играч на отбора. "Сигурен съм, че при пълен стадион нивото на играта ни ще се вдигне със 70%. Винаги пред повече публика футболистите се раздават и играят по-добре", каза Лечков. /БЛИЦ