Вицепрезидентът на БФС и отговорник за националния отбор Йордан Лечков присъства на представянето на Ивайло Петев като селекционер. Договорът на треньора е за три години и влиза в сила от 1 януари.

"Пак повтарям, взехме единодушно решение относно назначението на Ивайло Петев. После да няма спекулации. Минималното, което искаме от него, е поне да имаме облик. Поне да скочим, да се сръгаме с Италия", заяви Данчо Лечков на представянето на Петев.

“Ние сме давали абсолютно пълна свобода на всички треньори. Ако се развиват добре нещата, той е наясно с какви предизвикателства се наема. Всички поемаме риск. Няма как да даваме гаранции. Всички искаме да се представяме добре. Националният отбор е трамплин, и за играчи, и за треньори. Ако искате да давам някаква гаранция, няма как да я дам. Ние тепърва ще му дадем задачите,” обясни Лечков.

На въпрос, кои са били другите варианти за селекционер, Лечков отговори шеговито: "Много гаджета са ми предлагали, но аз си избрах това, което харесвам. Сега сериозно - има ли значение кои са били, кои са отпаднали. Всички знаем какво е състоянието на българския футбол, всички сме виновни. Ако искате виновник, ето аз съм виновен."