Почетният президент на Сливен Йордан Лечков очевидно е решил, че търговията му е в кръвта. След като успя да прибере някой лев от трансфера на Иван Стоянов от ЦСКА в Алания, героят от САЩ`94 е сметнал, че може да си разиграва коня и на гърба на Левски.

"Тема спорт" пише, че от "Герена" проявяват интерес към младежкия национал на "войводите" филип Филипов, който от година насам е следен от ръководството на "сините". Още през декември БЛИЦ ви информира за задаващия се трансфер на таланта в Левски. Плюс за футболиста е, че подобно на Лусио Вагнер той може да играе като ляв бранител, а също така и в по-предни позиции на фланга.

Още през зимата Георги Иванов е разговарял с Лечков за цената на играча, като двете страни са се разбрали за 200 000 лева. Оказа се обаче, че при последните разговори цената е вдигната с още 100 бона. И при тези условия от Левски са навити да платят сумата за футболиста, но на три транша. Лечков обаче настоява, ако ще има сделка, парите да бъдат преведени наведнъж. Сливналията изтъкнал като мотив оферти към футболиста от чуждестранни отбори. Все още не е ясно обаче дали столичани ще се съгласят на този вариант.

Известно е, че спрямо "сините" Лечков винаги е завишавал цените на играчи, така както стана миналото лято с Коста Янев и Иван Стоянов. Двамата бяха искани от "сините", но в крайна сметка отидоха в ЦСКА. /БЛИЦ