Кметът на Сливен Йордан Лечков се закани, че във футболния клуб под Сините камъни повече няма да се разчита на футболисти от чужбина.

"Това беше последен вариант да даваме шанс на чужденци да играят в нашия отбор. Трябва да са нещо изключително като качества, за да ги вземем, но пък тогава талантите ще предпочитат по-елитен клуб от нашия. Така, че стига експерименти с чужденци. В школата имаме момчета, които играят по-добре от бразилците", категоричен е пред sliven-sport почетният президент на клуба Йордан Лечков.

Футболният шеф не внесе яснота под чие ръководство Сливен ще играе през втория полусезон, но е сигурно, че ще се разчита само на млади футболисти. Очаква се при "войводите" да дойде подкрепа и от школата на Чавдар (Етрополе).

"Ще се оглеждаме за нови футболисти. Имаме добри партньорства с Етрополе. Водим разговори с тях за няколко играчи, на които можем да дадем поле на изява в "А" група. Допълнително ще обсъждаме темата", каза още Лечков.

Футболистите на Сливен са в почивка, като отборът ще се събере за първа тренировка на 10 януари. "Клубната база е отворена и който иска, може да си поддържа формата", допълни Лечков. /БЛИЦ