"Със сигурност не съм аз членът на Изпълкома, който е взел пари от Христо Христов. Това е несериозно. Органите, които отговарят за това нещо, трябва да разследват. Като кажеш А, трябва да кажеш и Я“, заяви в телевизионно интервю навършващият 53 години днес Йордан Лечков.

Така той коментира думите на боса на Марица (Пд) Христо Христов, който заяви преди няколко дни, че навремето платил на член на Изпълкома за договаряне на мач.

"На рожден ден и на Йордановден не каня. Устроил съм се в Сливен. Всеки е добре дошъл. Когато бяхме по-актуални, идваха повече хора. Сега идват по-малко. През 1994 рожденият ми ден беше много емоционален - ден преди мача с Германия.

За мен целият ми живот е една шега. Човек не трябва да се взима на сериозно. Бяхме уверени в своите възможности в САЩ'94. Германците ни бяха подценили. Легнахме си в 5 сутринта. В Германия ми дадоха голяма сцена, на която да се реализирам. Не бях добре приет в Германия след гола, защото отстранихме световния шампион".

За мен е голяма измама, че всички живеем за децата си. Ще прозвучи егоистично, но всеки живее за себе си. Децата трябва да имат своята свобода. В чужбина българите успяват. Виждам съм много кадърни хора в чужбина, със страшни отзиви за тях, а в България... Оплюваме си нацията", каза още Лечков.

" Ще изчакаме и ще видим какво ще се случи на конгреса на БФС. Продължавам да твърдя, че всичко, което се случи, е неправомерно. Не е по устав и закон. Тези решения, които се взимат, са неправомерни. Ако има нормална съдебна система, това няма да се случи“, добави бившият кмет на Сливен.