Кметът на Сливен и президент на местния футболен клуб Йордан Лечков е убеден, че "войводите" ще останат в "А" група. Той обаче заяви, че няма да се правят трагедии, ако селекцията на Дуци Симонович изпадне във втория ешелон.

"Целта ни си остава запазване на мястото в "А" група. В мача ни със Своге видяхме как един отбор, който изпада се бори със зъби и нокти. Явно залогът е бил много голям. Отменят ни чист гол, а ние не реагирахме, защото ако беше зачетен, играта щеше да се развие по съвсем друг начин", заяви Лечков.

"Не съм като другите да се оправдавам със съдиите. Във всеки един клуб има проблеми и все някой им е виновен, а не виждат колко са слаби футболистите във всички отбори. Слаб футбол, слаби футболисти...", продължи босът на "войводите".

Героят от САЩ`94 за пореден път коментира колегата си Венци Стефанов, с когото постоянно е в словесна война.

"Играят Славия и ЦСКА, а Венци Стефанов пак за Сливен и за Лечков говори. Явно ще бъда обвиняван за всичко, което се случва. Аз отговарям само за нашия отбор. Ние не влизаме в уговорки, а все сме виновни. Ще изляза от футболния клуб. Ще го управлявам от дистанция и ще стане по-лошо. Добре се знае кой какво върши в нашия отбор, играем почтено. Ако останем в "А" група - останем, ако изпаднем следващата година пак ще атакуваме целта. Не гледаме другите дали са направили комбинация и дали са купили мач. А какво получаваме - само негативи. От тоя футбол ми опада още повече косата, защото всичко това е градено 10 години с много труд от моя страна и от страна на треньорите и хората около мен, а сега срещам обвинения", каза Лечков.

"Ако не се бях хванал аз, щеше ли да има футбол в града? Не е трагедия, че ние няма да сме в "А" група. Ако не тази, ще е следващата година. Ние все още не сме изпаднали, за да говорим така. Може и да бием Левски на "Герена", нищо не се знае", каза още Лечков, добавяйки, че и през следващия сезон в Сливен ще бъдат налагани млади момчета. /БЛИЦ