Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков отговори на критиките на бившия капитан Ивелин Попов, който го обвини, че заради него не е в националния отбор. Героят от САЩ`94 е категоричен, че никога не се е месил в работата на треньорите и футболистите, а само е коментирал след мачовете това, което е виждал на терена. 

"От 2005 година аз отговарям за националния отбор. Нито съм изпълнителен директор, нито спортен. Аз съм член на Изпълкома и отговарям за националния отбор. Всички гледаме едни и същи мачове. Когато ми задавате въпрос, какво очаквате от мен - да отговоря това, което съм видял, или да спестя това, което съм видял? Аз по този начин разбирам моите ангажименти към назначаването на треньори, представянето на футболистите. Този национален отбор не е на Йордан Лечков или на Ивелин Попов, а е на България. Следователно трябва да се коментира това, което се вижда. До този момент съм изпълнил тези ангажименти. Винаги съм запознавал колегите в Изпълкома надлежно за състоянието на националния отбор", каза Лечков след заседанието на Изпълкома на БФС.

"За голямо мое съжаление няма резултати на националния отбор. След всеки мач аз чинно отговарям пред камерите. Когато има негативни резултати аз излизам и говоря. Не съм човек, който да нападне някого. Никога не съм казал една лоша дума срещу някого. Отказвам да нося генералната вина, че ние дълги години нямаме класиране на голям форум. Нямам проблем да съм изкупителната жертва, но това трябва да приключи веднъж завинаги. Достатъчно толерантен съм. Отказвам да участвам в семейни и спортни драми. Ако има треньор, на когото да съм казал някой да играе или да бъде извън състава - елате и ми се обадете", добави Лечков. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"В този ред на мисли, сега има възможност. Нека националите ме опровергаят с добри резултати и се класираме на голям форум. Все още ли съм отговорник, защото много ме зачертахте? Няма незаменими във футбол, щом без Марадона може, може и без всички нас. Футболът продължава да съществува. Най-добрият отговор е на терена, с добри резултати. Като ръководство сме осъществили всичко, за да може тези млади хора да се чувстват добре и да се развиват. Да имат най-доброто", продължи бившият кмет на Сливен.

"За телевизионните права ли? Когато се прави компромис, после се правят още 100 компросими. Клубовете са тези, които изграждат младите футболисти за националния отбор. Благодарение на нас като ръководство, колкото и да не ни харесвате, сме се постарали да осигурим максимално най-добрите условия на всички клубове да имат основен приход от телевизионните права. Не си позволявам да коментирам Левски и ЦСКА. Имат своите основания, въпрос на разговори, преговори. Договорът така или иначе още една година си съществува, новият договор не искам да коментирам. Няма да се кандидатирам за президент, отдавна съм го казал. Всеки може да ти поиска оставка. Сега ситуацията с протестите е идентична. Относно оставката на Боби Михайлов - беше грешно поискана и грешно подадена", каза още Лечков пред репортерите в Бояна.