Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков говори пред БЛИЦ във връзка с последните появили се информации в медиите около футболната ни централа. Той коментира публикацията на Димитър Бербатов, че Софийският градски съд е спрял вписването на решенията от БФС заради обжалване от три клуба.

"Това е съвсем в реда на нещата. Всеки има право да жали. Аз искам да ги попитам какво не им достигна - на тяхната каляска, подпомогната от два-три кладенеца, че едно магаре ги би? Те искаха конгреса, искаха дневен ред, какъвто им трябваше, имаше наблюдатели от УЕФА и ФИФА... Не намирам за сериозно да занимаваме хората. Казах им го и преди, държат се като прелъстени и изоставени. Имаха всички свои възможности на конгреса", заяви Лечков.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Той коментира и появилата се днес информация в родните медии за проверка на икономическа полиция и прокуратура в БФС.

"Не знам за такава проверка. Излязло ли е някъде официално? От прокуратурата? Няма такова нещо. Вместо да си говорим за футбол, ние си говорим врели-некипели", отсече Лечков, след което каза няколко думи за представянето на националния тим по футбол, загубил с 0:4 от Швейцария в последната си среща и останал на четвърта позиция в групата в битката за място на Мондиала в Катар догодина.

"Отдавна казвам, че класата липса. Не играем в класни отбори. Вчера се видя, а и в мача с Украйна. Да не се сърдят, но е така. Това е положението във вътрешното първенство, такива са ни играчите", заяви Лечков.