Кметът на Сливен Йордан Лечков заяви, че продължава да чака полагаемите му се суми от ЦСКА, които вече са в размер на 650 000 лева. Босът на "войводите" отново се закани на "армейците", че няма да получат лиценз за пролетния полусезон, ако не му се издължат.

"Още от самото начало им обяснихме на ЦСКА, че това е сделка. Написахме им фактура за милион и осемстотин и нещо беше. Това е фактурата. Ние, когато я издаваме, си плащаме ДДС. Сделката е милион и половина, начислява се ДДС-то и те идват при нас. ДДС-то го плащаме ние, не ЦСКА. В момента, в който сключваме договора, една седмица след това, за да е реална сделката - да влезе в сила договорът, ние посочваме сумата. Това, че не са си осчетоводили фактурата, си е техен проблем. Претенции могат да имат само и единствено към НАП, защото се оказва, че те нито са платили ДДС в момента, нито след това. Сега им е проблем, че не са го осчетоводили, но това си е техен проблем", заяви Лечков.

"Чакаме, то ние нямаме проблем. Ако не платят, няма да играят в "А" група. Аз съм го казал. Те така или иначе до края на февруари трябва да се изплатят, ние трябва да дадем бележка, такива са правилата. ОФК Сливен трябва да даде бележка на ЦСКА, че няма претенции към тях. Ние няма как да им ги опростим тези неща", каза още Йордан Лечков. /БЛИЦ