Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков призова за пореден път първенството на България да бъде спряно. „Нека да спрем шампионата, докато нормализираме нещата. В момента не сме редовни за провеждането на един мач от “А” група”, заяви босът на Сливен.

„Моето предложение е следното. Спираме, вкарваме стадионите в ред и след това подновяваме първенството по системата пролет-есен. Многократно съм го казвал на моите колеги в Изпълкома на БФС. При следващото ни събиране отново ще го предложа. Нека да не е нулева година, нека да са нулеви 7-8 месеца”, добави Лечков пред Ринг БГ преди двубоя на Сливен с Миньор.

“Всички сме виновни за това, което се случи там – президентите на клубове, МВР, треньори, футболисти и фенове. Вместо да се веселим на мачовете, вижте какво става. Според мен трябва в България да се преразгледа цялостно стратегията за спорта. Футболът ни първи ще влезе в Европа, защото БФС синхронизира законите си с тези на европейската централа. Не знам дали УЕФА ще ни накаже за станалото в Мездра, но ние достатъчно се наказваме сами. Вместо да се нормализираме, ние вървим в обратната посока”, каза още Лечков.

“Не трябва да има никакъв компромис при лицензирането на стадионите. Нека в А група да играят толкова отбора, колкото имат лицензирани стадиони. Ако са 5, ще играят пет. Не е и редно парите от телевизионни права, които клубовете получават, да отиват за заплати и премии, а не за благоустройване на стадионите”, категоричен бе кметът на Сливен.

„За голямо съжаление футболистите в България са много слаби. Чужденците пък са още по-слаби от нашите играчи. Моят приятел Балъков може и да ми се разсърди, но той събра повече чужденци и пак не се получава. Всички са един дол дренки”, завърши Йордан Лечков./БЛИЦ