Членът на Изпълнителния комитет на БФС Йордан Лечков коментира пред НОВА шансовете на българския национален отбор по футбол за мъже да се класира на следващото световно първенство в Катар през 2022 година. Освен това той засегна и темата и с бъдещия национален треньор, както и новият президент на родната централа.

„Лидер е Италия. Швейцария така или иначе е отбор, който не бива да се подценява. Винаги съм казвал, че ние трябва да се концентрираме върху нашия си отбор, нашата си игра. Вечно съм оптимист, но тук, в момента не виждам да имаме някакви шансове. Така го виждам и усещам“, призна той.

 „Толкова много треньори изхарчихме покрай всичките тези слаби резултати. Нека не харчим сега треньорските имена, кариери. Който и да бъде, в съвсем друга насока трябва да се водят разговори“, допълни Лечков.

Той коментира и евентуалните кандидатури на Димитър Бербатов и Емил Костадинов за президенти на БФС.

„Досега не съм чул някаква програма. Нали трябва да има? Да излезе човек, да говори разбираемо. Да видим някаква програма. Какво по-различно ще направи, а не само на принципа „стани да седна“, сподели членът на изпълкома.