ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков даде интервю за предаването „Арена Спорт“ по БНТ, в което говори за проблемите в българския футбол и смяната на националния селекционер Младен Кръстаич. Легендата на българския футбол поднесе извиненията си на Илиана Раева заради думите си в друго интервю, които предизвикаха остра реакция от страна на федерациите по художествена гимнастика, борба и волейбол.

„И аз много я уважавам Илиана Раева. Поднасям моето извинение. Тогава не останах разбран. Исках да кажа, че за разлика от БФС другите федерации получават държавно финансиране. За едни спортове държавата е майка, а за футбола е мащеха. Всички спортове получават от държавата и общините финансиране. Футболът се справя сам и пак е най-голямата и богата федерация”, заяви Лечков.

„Раздялата с Младен Кръстаич ще бъде решение на Изпълкома на БФС, а не еднолично решение. Заседание на Изпълкома ще има в четвъртък (26 октомври) от 12:00 часа. Тогава ще имаме конкретна новина. Техническият директор на БФС Георги Иванов е натоварен със задачата да преговаря с кандидатите за селекционер на националния отбор“, допълни вицепрезидентът на БФС.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

„Разбирам запалянковците, които са разочаровани от резултатите и скандират за оставка. Ние сме подредили къщичката на футбола. Направихме и база. Нашата работа не е да седим по терените, това е задача на лицензираните треньори, на техническите директори и на собствениците на клубовете. Аз бих поел вина и да подам оставка, но кажете ми къде откривате моя или наша грешка? Трябва да се критикува конструктивно. С доводи. Бих казал на феновете, че ако няма силни Левски, ЦСКА, Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), няма как да смажем машината. Футболистите трябва да се коментират. Преди 15 години казах, че като отбор нямаме класа и тогава всички ми се разсърдиха. Е, сега имаме ли класа. За мен са важни футболистите, не толкова треньорът. Той трябва да има авторитет и добра визитка. Колко имена изхабихме заради слабата игра на футболистите? И Стоичков, и Пенев, и Хубчев, Мъри също беше селекционер. Просто трябва да знаят, момчетата, че като дойдат в националния отбор, трябва да се сбият. Който и да е треньор, му пожелавам да има повече разбиране. Имахме големи надежди за Кръстаич, но не се получиха нещата”, заяви 56-годишният бивш национал.

“Трябва да се направи разграничение между професионалния футбол и масовия спорт. В България не е тайна, че имаме демографски проблем. Няма как на частните клубове да кажеш какво да правят. Преди 7-8 години бяхме гласували задължително да играят млади български футболисти. Още на първия мач беше младият футболист беше сменен в десетата минута. Голяма част от младите хора се задоволят бързо, не искат да си дават много зор. От това страда националният отбор. Трябва да има много по-голяма конкуренция. В Германия, където съм бил, всеки ден бе борба за място в групата за мача“, коментира Йордан Лечков.

"За какъв нов национален стадион да говорим, когато министърът каза, че нямаме пари за проектиране. Тук е ролята на държавата и не става въпрос за националния отбор, а за всички градове", допълни бившият футболист са Сливен, ЦСКА, Хамбургер, Олимпик (Марсилия) и Бешикташ).