Йордан Лечков е съсипан и в момента изобщо не му е до футбол, след като отнесе 2 години затвор. Окръжният съд в Стара Загора в понеделник постанови ефективната присъда, която може да бъде обжалвана в рамките на две седмици пред Апелативен съд - Пловдив.

Източниците на БЛИЦ под Сините камъни информираха, че героят от САЩ`94 няма да остави нещата така и ще се обърне към втора, а ако трябва и към трета инстанция. На Лечков и през ум не му минава, че ще се озове зад решетките. Твърдо решен е да се бори докрай. За него обаче футболът вече е на заден план. Бившият кмет казал на треньора на отбора Лъчезар Дойчев да прави каквото реши с тима. Наставникът в понеделник изведе група от футболисти за първо занимание за 2013 година. В нея бяха предимно юноши, тъй като нито един опитен футболист няма желание да облече екипа на "войводите". Както е известно, под Сините камъни играчите получават нещожни пари, като дори им се бавят с месеци.

След края на есенния полусезон Сливен беше напуснат от голмайстора Хюсеин Филипов, капитана Евгени Караманов, както и от Емил Мартинов. Това бяха трима от четиримата що-годе опитни футболисти, които бяха основата на тима. Сега остана само Мирослав Миндев, но и той ще си тръгне, ако получи оферта от друг клуб.

През есенния полусезон в "Б" група Сливен се представи трагично слабо и спечели едва една точица. Отборът на Лечков записа 12 загуби от 13 мача и по всичко личи, че изпада при аматьорите. А с лепнатата на бившия кмет на Сливен присъда дори към момента не е ясно дали "войводите" изобщо ще стартират пролетния полусезон.

Лечков изригна: Прокурорите вкарват смешни обвинения