Президентът на Сливен Йордан Лечков нападна футболистите Илия Илиев и Явор Въндев, които неуспешно се опитаха да разтрогнат с клуба заради неполучени пари. Скандалът продължава вече няколко дни, а Илиев вече тренира със Славия и се зарече да не се връща в Сливен. Така е и с останалите трима играчи – Въндев, Марко Марков и Борислав Стойчев.

„Пак ще повторя мнението си. Не само, че са слаби футболисти, ами са и прости. Не могат да си напишат имената”, изригна Лечков пред Канал 3.

Въпросните играчи имат да получават по четири заплати и една премия и не би трябвало да имат проблем да скъсат със Сливен. Арбитражният съд обаче присъди футболистите на Сливен и не прекрати договорите им.

“Този Илия Илиев цяла година го хранех в хотела, угоявах го. Да не би да съм му искал пари. Една година живя в хотела ми и ядеше на обяд и на вечеря. Въндев е същият. Нека да каже в колко мача игра и колко гола е вкарал. Да не би стадионът ни да е пълен всеки мач и да взимаме много пари от билети? Или да не би техните фланелки да се продават на всяко кръстовище в Сливен? Та аз сега на 42 години съм по-бърз от тях. Те нито са ми на постиженията, нито на моментното физическо състояние”, допълни босът на Сливен.

Лечков призова Илиев и Въндев още утре да се явят на тренировка в Сливен, тъй като имат действащи контракти с клуба и реално в момента не ходят на работа.

“Несериозно е да искате това от нас. Аз имам едностранно прекратен договор от 8 януари и затова не идвам на тренировки. А за това, че съм прост, мога само да кажа. Явно съм бил прост, когато съм се доверил да работя за вас”, отговори на нападките Въндев./БЛИЦ