Националите да ходят по-често на бар заедно, призова вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков по повод колективния запой след загубата 0:1 в Беларус. Бившият халф не вижда нищо лошо, ако седмина от играчите са изпили по едно въпреки трагичната игра.

"Не бях в Беларус и не знам за какво става въпрос. Категоричен съм - така колектив се сплотява най-добре. На терена изглежда, че не се познават много-много. Ето, имат отличен шанс да се опознаят в бара. Съвсем сериозно го казвам: понякога е хубаво да се сбият, преди да станат отбор", продължи Лечков.

"Стига сме търсили идеалните играчи в идеалния свят. Какво искаме? Да сложат слушалките и да играят по цял ден на плейстейшъна? Аз пък това не го приемам", добави пред "Стандарт" кметът на Сливен.

Лечков даде пример със своята генерация, която стигна четвърто място в света, без да спазва буквално режима.

Лечков коментира и все по-налагащото се мнение, че предвид тежката група за Мондиал 2014 и илюзорните шансове за класиране няма смисъл да се дава огромна заплата на Матеус.

"Моето мнение го казах преди 5 години. Отворете и го прочетете. Аз съм за български треньор - Любо Пенев или Красимир Балъков, вероятно има и други подходящи. Но да им се дадат пет години шанс за работа, да изградят отбор от нулата. Защото с тези футболисти - толкова, и това го казах отдавна", завърши Лечков.