Аз подкрепям Боби Михайлов. Той е най-подходящ за президент на БФС. Това обяви пред журналисти в Сливен първият вицепрезидент на футболния съюз Йордан Лечков.

"Боби може да има много грешки, но той е най-подходящ за президент", каза Лечков.

Бившият кмет на Сливен изрази мнение, че Михайлов ще спечели нов мандат на предстоящия конгрес. "Христо Стоичков е най-големият български футболист. За неговата "Златна топка" се радвах все едно аз съм я спечелил. Знаете, че съм в отлични отношения с него и ми е гостувал тук. Мисля обаче, че в момента неговите действия са плод на повече емоция", каза Йордан Лечков.

"В интерес на футбола е да се посочат грешките и да се работи по тяхното отстраняване", добави героят от САЩ`94.

Лечков коментира и бъдещето на ОФК Сливен. Според него клубът ще стреми да се върне в "А" група, за целта разчита, както на помощта на публиката, така и на спонсорите. Йордан Лечков бе категоричен, че си партнира с Лудогорец, но в никакъв случай "войводите" няма да се превърнат в сателит на шампионите. Като вицепрезидент Йордан Лечков изрази съжалението си, че в българския футбол клубовете разчитат предимно на един човек. Такива като Гриша Ганчев, Николай Гигов и Кирил Домусчиев.

"Трябва да има повече подкрепа от обществото, а не да се разчита парите да се осигуряват само една личност", каза още Лечков и припомни, че само издръжката на ОФК Сливен в елита е струвала по 2-3 милиона лева на година.

"Част от тези пари биха могли да идват от спонсори и от публика", допълни Лечков.