Легендарният вратар на “Ботев” (Пловдив) Димитър Вичев гостува в Актуално студио “Дерби” по повод днешния 100-годишен юбилей на клуба. Вичев е част от славния отбор на “канарчетата”, спечелил Купата на България през 1981 година и победил колосите Барселона и Байерн (Мюнхен).

“Искам да поздравя всички фенове, ръководители и футболисти, които са играли и продължават да играят в “Ботев”. В последните 10 години знаете как вървят нещата при нас, това е пропуснато време. От 1974 години съм в “Ботев”. Спас Джевизов, Петьо Зехтински, това са юноши на клуба и от тогава такива не са излизали. Сега искаме и ще направим нещо. Има деца, виждам плам в очите им, искат да тренират. Клубът започна да прави нова база в Коматево, където ще има няколко терена, за да тренират децата”, заяви Вичев, който в момента е част от детско-юношеската школа на “канарчетата”.

По случай днешния юбилей Спас Джевизов поздрави родния си “Ботев” и бившите си съотборници Вичев и Петьо Зехтински, които бяха заедно с него в студиото.

“Ботев е написал история със златни букви. Пожелавам им от сърце да се завърнат там, където им е мястото. Това са отбори, без които не може да съществува първенството. Вярно е, че някога започнах в този отбор. По ред обстоятелства преминах в друг, може би най-големия отбор в България. Обичам “Ботев”, там съм играл. Мога да си спомня онези мачове, които редом съм играл с Динко Дерменджиев, Карушков, Георги Попов – Тумби, Виден Апостолов. Със Зехтински и Вичев съм играл почти година. Винаги се шегувам с Вичев, вкарвал съм му гол от 50 метра, но и това го има във футбола. С него обаче сме големи приятели, уважаваме се и до ден днешен”, заяви Спас Джевизов, който е юноша на “Ботев” и играе в тима от 1974-а до 1976 година. След това преминава в ЦСКА./БЛИЦ